Fårskallen Zantos

galen Zantos


Igår hände det roligaste på länge!

Min pappa åkte ut till huset i onsdags kväll för att fixa lite och sedan sova över där. Han tog med sig Zantos ut.
På morgonen skulle några gubbar koma ut till huset för att kolla lite på tomten(vi ska nämnligen installera bergvärme)

Efter att de åkt stod pappa nere vid garaget och Zantos satt så snällt bredvid. Sen är det som sagt landet vi kommer flytta till och precis över våran gata är det en fårhage. Min vovve har aldrig sett får...hehe.

Plötsligt rasslar det till bredvid pappa och "vips" var zantos borta. Pappa vänder sig om och ser att han rusar mot fårhagen. HAHA....

I full fart springer han fram tll fåran och börjar jaga runt dom och sen samlar han dom till en klunga sen jagar han runt dom igen. 6 stackars får...haha.

En sak var väll bra, han trodde att det var hans lekkompisar, och inte mat.

Fåren blev klart rädda och sprang runt som stollar. Tillsammans rev de ner hela stängslet. Några ramlade lite var stanns. Sedan jagade han ner några i en bäck, och de ända man kunde se av de fåren då var bara huvudet berättade pappa. haha

Det var kaos

Det måste sätt ännu roligare ut när pappa springer runt och försöker få tag på Zantos + hålla koll på alla får så att de inte springer bort.
2 timmar senare efter att pappa fått tag på Zantos och lyckas sätta upp stängslet igen gick pappa till grannen, men de var ej hemma.

Zantos

Zantos, din buse. Min lilla vallhund.

Bra första intryck för grannen haha!

Sedan på kvällen när jag, pappa & Jossan åkte till huset stannade vi till hos grannen. De var jätte trevliga, pappan kommer från partille. Hur stor är den chansen?

De sa att Zantos inte är den ända hunden som rymt in till fåren.
Men herregud vad jag skrattade när pappa berättade det för mig, HAHAHAH.....

Nu ska jag sticka till jobbet!
Puss&kram Jessica

Nya husägare!

Huset


Igår den 28/10 blev familjen Szanto nya husägare. Nu kan vi äntligen börja köra dit alla lådor som bara står i vägen här.
Planen för igår var i alla fall att efter alla papper och sånt var skrivet skulle vi åka till huset när det var vårat för första gången.

Så vi packade Jeepen med saker och hela släpkärran. Sedan fyllde vi även Peugeon. Sen åkte vi ut till huset. Pappa var framme tidigare än mig och mamma. När vi åkte in på våran lilla gata blev det kolsvart,trotts att klockan bara var ca 18.00. Det fanns inga lampor längs vägen längre. (Jag har aldrig varit vid huset när det är mörkt).

Men när vi närmar oss vårat hus ser man att det är helt upplyst. Huset ligger uppe på en "kulle" så vi har några lampor längs vägen upp. Det såg faktiskt väldigt fint ut när alt var upplyst, huset såg större ut eftersom det ligger högre upp och lyste upp mitt i mörkret.

Målet med kvällen vara att fira lilla farmor (Hon bor med oss nu, och ska även flytta med). Vi hade tagit med oss två bord och stolar. Vi dukade upp i vardagsrummet ed långbord och hade två stora ljuskandelabrar på bordet. Vi åt mat och sedan var det fika. Vi hade även bjudit dit lite nära och kära. myspys...

Efteråt gick jag runt lite i huset, jag har som sagt varit där innan, men det var anorlunda att gå runt där nu när det väl var vårat. Det första jag kollade var mitt lilla ställe där nere.
Det första jag ska köpa nu är en soffa och TV. Ska köpa en hörnsoffa, med divan.

Det var i alla fall en väldigt mysig kväll



Lite halvkassa bilder från igår.
Först lite bild när vi äter. Sen är det en bild tagen från gatan upp mot huset. Efter det lite bilder där jag kommer bo med sovrum, toa och TV-rum. Sen en bild på en liten vedkamin, detta rummet är på övre plan mellan mina syskons rum. Efter det en bild när viktor utforskar  sitt rum och sedan bild tagen från andra hallen där vardagsrummet är synligt.



I morgon ska jag och Jossan en sväng till körskolan. Jag ska köra och hon ska plugga lite.
Sedan hämtar pappa oss så ska vi åka till huset. Vi ska röja och fixa lite. Jag och Joss har även pratat om att gå en liten promenix i orådet och kolla läget. Det bygger en massa nya hus längre in på våran gata.

Ne nu måste jag verkligen sova...
I morgon blir det lite bättre bilder förhoppningsvis eftersom det är ljust och man kan se bättre.

Natti natti
// Jessica

Goofy nästan hela dagen

Japp, idag har jag varit med Josefine Juffi Goofy Svensson "nästan" hela dagen.
Jag jobbade mellan 08.30-16.00, sedan tog vi bussen in till stan. Jag var en "snäll kompis" eftersom jag stod ut med att vi gick till Gårda Textil och Knappkarlsson. Asså det är väll fina affärer, men inte min grej helt enkelt. Slutar alltid med att jag sitter någonstans medans Jossan velar runt bland alla tyger och knappar. en jag avundar hennes intresse och förmåga att kunna sy över huvudtaget, för jag är verkligen kass. Vi åkte hem när alla affärer stängt. Jossan shoppade till sig våra favvo tofflor från topshop, för hennes gamla är helt utslitna.

Sedan när vi åkte hem hann vi gå runt lite i Allum också. Sen ringde in mamma och sa att vi skulle äta tårta hemma för farmor fyller år. Så hem och käka tårta, mumms.

Sedan visade mamma oss några skor som hon köpt och en liten väska.



Sedan började vi flammsa oss framför kameran, jag, Joss och Titti. Titti har föresten på sig in nya klänning och mina skor.




Lite bilder från fikastunden, vi sitter i kökat bland alla flyttlådor.





Nu är det föresten inte många timmar tills vi blir nya husägare, det är skit spännande!
 I morgon runt 13 tiden ska mamma och pappa skriva papper. Sedan ska vi packa bilarna för att för första gången besöka huset när det är vårat. Jag ska springa till min lilla lya med en gång! Det var så längesen jag var där. Men har redan börjat sprida lite planer o hur jag vill ha det. Kommer skriva om det snart. Jag ska ta lite kort i morgon också, så ni får en bättre beskrivning på hur vi kommer bo.
Ni ska få bildbevis på hur nära fårhagen ligger från vårat hus !  haha....


Men nu ska jag nana, har planer på att gå en lååång promenad i morgon med Zantos om vädret och min förkylning tillåter det :)

Puss&kram Jessie

Veckans Hetaste

Min nya telefon

Idag när jag och Josefine var en sväng i stan efter jobbet gjorde jag värsta fyndet. Jag hittade denna fantastiska telefon. Först såg jag den i färgen rött. Sedan visade hon i affären mig denna rosa och en i silver. Efter lite tänkande blev det den rosa, som hade enligt mig den fräckaste färgen.

Det var verkligen ett fynd. Köpte den på Lagerhouse för 198 kr. Finns en affär som säljer exakt samma produkt för 398 kr. Den kommer vara så fin i min "nya lya" ! Min pappa sa att det inte var säkert att den fungerade med "IP-telefoni", men har testat och det gick utmärkt    
 

  







Ett het tips! Om du själv är sugen att köpa en, vänta inte, de går som smör och de som står framme nu var de sista. Finns i färgerna rött, silver & rosametallick.


Den "Lilla svarta"

Det är någon som varje kvinna borde äga. Jag är ute efter en ny och det finns massvis att välja mellan!
Här har jag hittat några fina och ganska enkla från Asos.com.

Alla plagg ligger under 1000-lappen!



Lilla svarta 1Lilla svarta 2Lilla svarta 3Lilla svarta 4Lilla svarta 5

Urrigningar i ryggen, rosetter, volang och tubtopp i massor!

Söndag, förkyld & utan mobil

Ja, det är så sant.

  • Det är söndag. En typisk "höst-söndag" eftersom det är kallt och rått ute.

  • Jag har blivit förkyld, och jag har inte energi till att bli sjuk nu. Ibland finns det tider då det ändå är "ok" att bli sjuk, men så är det inte nu...

  • "Utan mobil". Ja, vad kan man säga. Jag har ingen mobiltelefon längre. Det är en lång historia som utspelade sig igår natt. Det är inte första gången mitt förnuft sviker mig och jag schabblar bort en telefon. Så i morgon ska jag bege mig ner till 3 efter jobbet. Jag kan ju inte vara utan. Det är faktiskt riktigt obehagligt att vara utan. Synd att det är så, men men.       Kokko Jessie

Mys

Jag skriver som om hela världen rasat samman, haha. Men utöver allt tråkigt som hänt, så rullar livet vidare och jag mår bra :)

Men nu har jag tänt alla möjliga ljus i mitt rum, jag har kokat min mega kopp med rött te med honung och Step Up 2 blir min film jag ska krypa ner till.
Ska skriva lite mer sen om vad jag gjorde igår, och blogga lite om "den lilla svarta".


Puss&kram


Nu har jag flyttat hit!

Tjo.

Nu har jag alltså flyttat min blogg hit från jessi.szanto.se.
Ska börja skriva mkt mer aktivt nu, speciellt kring flytten som en del önskat :)


njl


Men jag kan ju börja med att berätta om min dag idag. Jag har faktiskt varit ritkgt duktig!
Jag gick upp tidigt (som vanligt tyvärr, eftersom jag är en duktig hundägare) för att rasta Zantos. Sedan in och åt en redig frukost. kl 11 träffade jag Rikkie. Vi gick runt Prästtjärn. Där träffade vi en kvinna med två stycken väldigt charmerande tikar som Zantos lekte med väldigt länge. Gött! För då blir han trött när han kommer hem, och jag vet att vi gått en bra promenad. Vi var hemma 14.30...lång fin promenad.
Sedan kom jag hem, och fortsatte packa ner grejer från mitt rum. Jag har nämnligen börjat göra det. För det är nämnligen nu på tisdag som vi börjar flytta in. Herregud! Det är inte långt kvar nu! Så nu har vi ca 1 månad på oss att få in alla våra saker till huset i lilla kära Hålanda. Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat att vi ska flytta. Det blir en ny epok i våra liv.
Det som tar mest plats att packa ner är alla "flytta hemmifrån" grejer som man sparat på sig.

z


Några timmar senare var det middag. Sedan efter en promenix med Zantos gick jag upp till Friskis&svettis. Där gick jag på ett käckt spinningpass.

Och nu sitter jag här.

Igår var jag väldigt duktig också. Jag hade nämnligen bokat möte på banken för jag vill börja "pensionsspara". Jag har ju fått hem en massa olika brev där det står hur mycket jag tjänat ihop till min pension, så jag fick en liten tankeställare. Så varför inte lägga undan lite varje månad? Så nu är allt fixat, och förhoppningsvis blir jag en lycklig pensionär!

Lite mer kring flytten

Som sagt, inte långt kvar. På tisdag ska vi även fira min lilla farmors födelsedag i nya huset, ska bli skoj. Jag har även börjat kolla lite på TV och soffa som jag ska köpa så fort som möjligt. vill ha en 32 eller 37 tum TV och en hörnsoffa ed divan. Det ska bli spännande.
Annars så ser det ut som djävulen flyttat in hos oss här, det är benne ej saker överallt. skönt att snart få börja köra bort lite flyttlådor och sånt.

Ne, nu ska jag kolla på Greys Anatomy innan jag somnar. En av världens bästa serie enligt mig!
I morgon är det work´n kl 15.00-stägning 22.30.
I morgon bitti ska föresten jag och Juffi ut och springa, treeevligt!




God natt, sov gott och vakna torrt

Mitt första inlägg

Tjoho...ska bara kladda lite. Hoppas alla mår bra.


// Jessica

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0