Hej!

Hej!

Internet, internet, internet......

Vad händer egentligen med världen? Nu har det jäkla "bolaget" som vi ska ha i Hålanda med internet å allt sagt att vi inte kommer få internet på måndag, utan ännu längre fram...Suck...Man får väl be till gudarna att det sker innan årsskiftet!

Men nu är jag som sagt i Hus A, Partille. Jag har varit med världens bästa kompis idag på körskolan, och nu är jag hemma här. Var tvungen att sticka till banken innan och fixa en ny "betaldosa". Min hr försvunnit spårlöst i flytten, kanske är bra att ha en när räkningarna kommer :)

Annars har jag inte så mycket att säga. I morgon blir det kalas hos Cissi som fyller år, Jippie! Kul att träffa tjejerna igen.
Och på lördag är det personal fest, ICA i Partille har 10 års jubileum och det ska firas med fest!
Min dejt blir.........Caroline Klamas!

Så nu ska vi packa bilarna och slöpkärran fulla med den skit vi har kvar i huset.
Men jag säger bara så här, det tär på krafterna att flytta...jag är skit trött varje dag!

Föreste...Kollade på Amercan Funniest Homevideos igår, helt sjukt roligt program. det spelar ingen roll om man har en dålig dag, man blir lika glad varje gång!

Puss&kram Jessie

Inget internet!

Howdy!

Som dom säger ute i Hålanda! Hehe...nej.

Men nu är jag i tomma huset i Partille. Flytten i lördags gick väldigt bra. 8.30 kom Frasse med lastbilen och det var bara att börja bära.
Det värsta var våran och farmors soffa, jag höll på att gå va på mitten(och då hjälpte jag bara till att bära!)

Några timmar senare var hela lastbilen full. Viktor åkte med Frasse och resten i Jeepen. I bakgaget hade vi Max och Zantos, mellan mig och Titti där bak hade vi papegojan Jako i sin lilla transportbur.

När vi kom fram var det fika, sedan var det dags att börja bära allt en gång till...

Sedan när vi bara hade några få möbler kvar rider en tjej förbi på en liten nervös häst. Så har man ju en fårskalle till hund som kollade ivrigt på hästen. Men jag sa till honom och så kollade han inte mer efter hästen.
En stund senare rider de förbi igen, fast i galopp. Jag kollar på Zantos, han ser fortfarande ganska lugn ut, han låg så fint i lastbilen. 2 sek senare säger Frasse med sin roliga "umeå-dialekt" : ÖÖöö, nue du, nue springer han efter hästan".

SUCK, igen....

Så efter visslades sprang jag. Så kom jag runt krönet, så ser jag honom lååååångt bort. Han springer runt hästan och hoppar som ett fån. Sedan ser tjejen att jag står och ropar på honom, då börjar hon istället att trava mot Zantos. HAHA, det var han inte bered på! Med svensen mellan benen springer han därifrån och så får han syn på mig, ja då vänder han mot hästen igen! Hopplös....

Men hon fortsätter att trava emot honom, och då tillslut slår förnuftet till i huvudet på jycken och han kommer springandes till mig.
Och oavsett hur arg jag än är, så kommer han trotts allt till mig, det är ju faktiskt ganska bra. Men han skämdes och gick fot heela vägen hem utan att jhag ens sagt någonting.
Så när vi är framme vid huset säger jag "vaaaaad gjorde duuuuu?" så skäms han, men han blir så liten och söt så säger jag sen "slut, gå hem" så behöver han inte gå bredvid mig längre. Då blir han så glad han att bara skuttar och vill bli klappad. Man välter när han gör så, han tror att han är lite mindre än han är... lille Zantos.

Zantos
Bild från i sommras, när vi målade.

Men åter till flytten. 

Nu har vi bott här å några få dagar, det har faktiskt varit riktigt mysigt. Vi har haft gäster varje dag som hälsat på, :)
Idag tog viktor bussen för första gången, det gick bra. På onsdag ska jag ta den till jobbet.
Men idag åkte jag med mamma, så hade jag gjort i ordning lite frukost som vi åt i bilen.
Innan det gick jag en liten promenad med hundarna, riktigt härligt väder ute. Det är så mysigt när man tar på sig halsduk med mössa och vantar. Har köpt mössa och vantar på indiska, gråa och jätte fina!

Idag ska jag på ubildning på jobbet, kring det nya med "självutcheckning". Så passade jag på att åka till huset en snabbis eftersom pappas data fortfarande är kvar + att här finns det internet. Känns väldigt tomt att sitta här, det finns inga möbler och det ekar överallt. Det hade en smula ångest sista natten här i huset.. usch. Jag har trotts allt bott här i hela mitt liv, hela min barndom finns här.

Sommar bygger omSnygga
Bilder från i sommras när vi byggde om, sweet.


Men det är bara att blicka framåt! Skönt med något nytt i livet, man behöver det ibland.

Ne, nu ska jag kila ner till Allum, ta en kaffe sedan ska jag leta skor, ska hitta några fina till personalfesten som är nu på lördag.
Sen är det utbildning och sen ikväll är det träning, så har med mig träningsväskan hit också, heavy...
Mamma slutar jobbet 20.30 så åker med henne hem, sikken tajming!

Men som sagt. Inget internet=inget bloggande eller kontakt med omvärlden.
Vi får internet inom kort, men det har inte kommit ännu. Hoppas det kommer i veckan.

Nu blir det kaffe!

titti
robbie

Hittade lite fina bilder på Titti och hennes kompis Helena.

Dagen är nära...


Våra grannar, Zantos nya kompisar




1 vecka tidigare.

Så är det,blir som sagt nu på lördag dom flytten blir av = familjen Szanto heter numera "familjen bonde Szanto".
Så det är fullt upp hemma, man vill inte vara i huset i Partille helt enkelt, det är saker överallt och alla stora möblir står i köket på nedervåningen.

Häromdagen skulle blogga om hus mysigt vi hade det i huset i Hålanda, en bilderna kom ej fram.
Så nu ska jag visa lite hur mitt hemska rum ser ut, för det är  KAOS...



´Zantos vilar i
suck



Men hitills i flytten har allt gott bra, familjen kämpar på att leva så som vi gör. Det är väldigt mysigt att komma ut till det nya huset, jag gillar det verkligen! :)

Så idag blir det ingen träning för mig, blir lite svårt att "bara åka en sväng till Partille" för att träna, men det blir bättre sen med körkortet! Föresten, gjorde halkan idag,  funniest moment in my life. Verkligen jätte rolig upplvelse, hade velat dra på ordentligt i rondellen och snurra flera varv :)
Utsikten
Men alltså, på lördag kommer en lastbil hit, och då ska vi köra soffan, alla hyllor och sängar m.m. Det kommer bli en lååång dag. Ska jobba 07.30 på söndagen, lite segt dock.

Men i morgon ska jag och Zantos vara i Hålanda hela dagen. Tänkte ta en lång promenad och sedan fixa lite i huset. Jag har lite smått panik av att ha just nu ALLA mina saker nerpackade, kläderna är speciellt jobbigt. jag har noll koll på vart saker och ting är! Men i morgon ska jag försöka packa upp som i högar, lite bättre i alla fall.

Snabbt inlägg

Ciao!

Nu blir det ett snabbt inlägg

Idag har jag stuckit till körskolan tidigt, pluggat lite och kört en dubbellektion.
Sedan åkte jag till Backaplan och skulle hälsa på Walle som jobbar på Chilli, men hon var på lunch och hade ej hennes nr så stack till Tapetgallerian och kollade på lite snygga tapeter till mitt rum. Sen gick jag till ett café och åt lite sorbé glass och pluggade(igen). Så ringde jag pappa och kollade om jag kunde åka till hans jobb och plugga där och sedan åka med honom hem. "japp!" så han, så kom han och hämtade mig. Så satt jag i ett av konferansrummen typ och pluggade 2½ tim, sedan åkte vi hem. Och där började stressen....

Vi har bokat flyttlastbilen 1 vecka tidigare, så det blir på lördag istället. Det innebär att vi tar ALLT nu på lördag, alltså blir jag lantis 1 vecka tidigare! shitt, det var jag inte förbered på! Så nu blir det knepigt att lösa mina träningar, men det fixar sig.

Så det var bara till att slänga i sig mat och börja packa 2 bilar + släpkärran med grejer. nu tog vi alla farmors hyllor och stora grejer. På lördag blir det mer saker från oss, soffa och sängar m.m.

Vi har faktiskt fått ut massa saker redan och vi har lampor och gardiner uppsatta. Tack vare att vi åkt ut efter jobbet med massa saker, ganska effektivt ;)

Så snart kommer mamma, hon har handlat lite som vi ska ta med oss, jobbigt att köpa mat till 2 boenden :)
I morgon blir det att åka till Kungälv igen, då har jag körlektion, så mamma körmig på väg till jobbet från Hålanda.

Jag har ju fortfarande inte skrivit kring inlägget "Hålanda, vildsvin och mys". Men jag säger bara så här, jag har varit med om det värsta i hela mitt liv, jag och Zantos var ute på promenix, och mötte en stor flock vildsvin mitt i mörkret. FY VAD RÄDD JAG VAR!

Men men, måste kila, skriver mer om det i morgon...usch, det var faktiskt väldigt hemskt.
Nu ska vi ut och mysa lite i "hus B", där har vi våran TV med alla kanaler och allt, så ska bli kul med lite TV.



Bye bye, Hålanda here we come!

// Jessie

OM FLYTTEN

Här är en sammanfattning av flytten till hålanda.
Så att man kanske har lite koll på det jag skriver m.m.

Huset

Så här är det...

Min familj har länge velat flytta till "landet". Vi har kollat på hus i ca 6 år kanske tror jag.
Men i år har vi lagt bud på sammanlagt två hus/gårdar. Den första var en hästgård som låg i Ödenäs. Bara namnet Ödenäs förklarar hur det såg ut runt om. Men det var en super fin gård med "western" inslag med stall, stort hus, litet extra hus m.m. Men budgivningen gick upp jätte mycket så vi la ner det.

Sedan har vi även kollat på hus runt om Älvängen, Skepplanda & Hålanda. in farbror bor i Hålanda och det är väldigt fint där.
Så en dag hittade som sagt min pappa det fina huset i Hålanda. Vi la bud och fick det :)

Det är ett stort hus, avsett för två hushåll. Det är ett lite äldre hus ihopbyggt  med ett nyare. Mina föräldrar och två syskon ska bo i den större delen, och min kära farmor i den andra(vi bor idag i ett tvåfamiljs hus).
Sedan under in "farmors lägenhet" ska jag bo. Där finns det ett nyrenoverat badrum + två rum. Där ska jag ha sovrum och ett litet TV-rum.
Vi alla har varsin ingång på olika ställen i huset, så jag har även en liten hall.

Vi har ingen "gård" utan ett hus med tvåbilsgarage.

Husethage




Läget
Ja, vad kan man säga....Det är verkligen på landet. När man kör av vägen kör man in på en grusväg och där bor vi, lite på en kulle. vi har nära grannar som också bor i villor, även en gård där man har Islandshästar.
Mitt emot oss ligger en STOR hage där det går får.
Man kan säga att vårat hus ligger precis mellan husen och gårdarna, alltså om man går höger mot vägen ligger alla gårdar, men går min till vänster längre in på gatan ligger det bara villor, många nybyggda.

Det tar ca 40-45 min att åka till huset från Partille.


Så, nu har ni kanske lite mer koll på hur det ligger till. Jag kommer fortsätta skriva mycket om flytten och vad som händer framöver :) 


Hålanda, vildsvin & mys

Japp, det är det min vecka har innehållit.

Det är så här att nästan hela veckan har jag varit ute i Hålanda i hus B, det nya huset. Där finns inget internet ännu, så inget skrivande för mig har det blivit. Men snacka om att jag har varit med om grejer!

Men nu ska jag kolla på film, så måste kila. Skriver mer sen

Men säger bara så här: Hålanda, vildsvin & mys

RSS 2.0